Wat je eigenlijk zou willen, maar beter niet kunt doen. **Blog5**

Het klinkt heel zwaar….maar het valt best mee.

Je kent ze wel. Van die filmpjes waarin iets gruwelijk mis gaat, waarvan je denkt……Huh????? Hoe kan diegene dat nou doen? Je weet van te voren dat dit misgaat!! Why??

Echt avontuurlijk ben ik nooit geweest. Ik heb nooit echt de drang gevoeld om iets te doen waarvan ik niet weet hoe het afloopt. Laat staan als ik wist dat de afloop wel eens fout zou kunnen gaan. Het liefste stond en sta ik met beide voetjes stevig op de grond.

Als kind voelde ik wel eens de neiging om midden op de snelweg ineens de achterdeur open te doen onder het rijden. Het slaat echt werkelijk nergens op en uiteraard heb ik dit dus ook niet gedaan.

Als je kinderen hebt is dit vast heel erg herkenbaar. Je gaat voordat je zelf gaat slapen nog even kijken bij je kinderen. En oh oh oh, wat liggen ze daar lief te slapen. Lief en onschuldig. Soms kan ik er bijna emotioneel van worden. Als ik bedenk dat ze zich zo lekker veilig voelen. Veilig genoeg bij ons om heerlijk te gaan slapen. En wat wil ik ze dan toch graag knuffelen. Ik wil dat ze wakker worden, op m’n schoot komen zitten en me stevig vasthouden.
Typisch gevalletje……..wat je eigenlijk zou willen, maar beter niet kunt doen.

Laat ik nou de laatste dagen een enorme bofkont zijn!! We proberen onze dochter ook ’s nachts zindelijk te krijgen. En als we haar de hele nacht laten slapen, is het bed ’s ochtends nat. Dus voordat wij naar bed gaan, mag ze nog even naar de wc. En ja, ik mag ik mag ik mag. Ik mag haar even wakker maken. Eerst kijk ik een poosje naar haar. Daarna aai ik haar zachtjes over haar hoofd en fluister haar naam. Ze knippert wat met haar ogen en als ik vraag of ze met mama meegaat, steekt ze haar armpjes uit. Ze laat het allemaal toe. Ze vertrouwt me en voelt zich veilig bij me. Ik til haar op en samen lopen we naar het toilet. Ze legt altijd haar hoofd zo lekker op m’n schouder. Wat voel ik me dan gelukkig. Ik vind kinderen sowieso een hoger knuffelgehalte hebben in een pyjama en de haartjes lekker warrig van het slapen. Ik hoop dat ik haar nog een poosje wakker mag maken voor een nachtelijk plasje, want daarna is deze fase ook alweer voorbij. Gelukkig schrijf ik al die kostbare herinnering op in dit te leuke herinneringsboekje van Zoedt. Zodat ik niks vergeet van al die mooie en lieve momenten.

 

Ik vraag het niet, ik weet je antwoord........(of toch niet?) **BLOG4**

Ik ben ontzettend goed in dingen invullen voor anderen. Ik weet van te voren precies wat degene gaat antwoorden. Zo had ik in het voorjaar het idee om bij mijn favo kledingwinkel eens te gaan polsen of we een bepaald event samen konden doen. Dagen, misschien wel weken bleef ik met dat idee lopen en toen ik eindelijk genoeg moed verzameld had om te vragen (want tja, ik wist toch al dat ze dat niet wilden) bleek dat ze het ontzettend leuk vonden. En zo kwam ik terecht op de Salsa-dagen bij Mrs. Jones in Hoogeveen. En ook op de eerstvolgende ben ik daar meer dan welkom. Ontzettend fijne mensen die ik twee dagen even als collega's mag ervaren. Wat was het gezellig en wat kijk ik alweer uit naar de volgende.

Ik wilde iets laten ontwerpen, maar dit hoefde ik niet bij mijn vaste drukker te vragen want die gaan dat toch niet doen. Het is een opdracht van iemand en ik weet niet zeker of het daar ook gedrukt gaat worden. Dus dan willen ze dat ook niet voor mij ontwerpen. Toen mij stickers met logo klaar waren en ik die ging ophalen bij de drukker kwam de opdracht toch ter sprake. En wat bleek, het was geen enkel probleem.

Al maanden en maanden hik ik er tegenaan dat ik een fotoshoot moet regelen. En ja, dat moet van mezelf. Als eigenaar van een webshop heb je toch minder persoonlijk contact met je klanten en het is altijd goed om jezelf te laten zien. En echt....Ik heb hier zo'n 8 maand tegenaan zitten hikken. En ik wist ook geen locatie. Ik wilde het toch graag binnen doen. Ik heb een kennis met een hele leuke, strakke inrichting en een huis met veel daglicht. Ik denk dat dat een mooie locatie is voor de fotoshoot. En toen de shoot eindelijk gepland was heb ik er nog dagen tegenaan zitten hikken om die kennis te vragen. Ik wist immers toch het antwoord al. Wie heeft er nu zin in een fotoshoot van mij bij haar thuis? Weer genoeg moed bij elkaar geraapt en toch maar een app gestuurd. En dan zeggen ze dat appen zo makkelijk is. Nou daar kan ik zelfs nog dagen over denken. Maar toen dan eindelijk dat uitgesteld appje na flink wat, figuurlijk schoppen onder m'n kont, mijn telefoon had verlaten kreeg ik al vrij snel een enthousiast appje terug dat dit helemaal geen probleem was. Ik was zo blij!!

Wat is dat toch? Dat ik altijd maar de dingen weer ga invullen. Ik ben er dus juist helemaal niet goed in. Uiteindelijk neem ik wel de stap en dit zijn ook de kleine dingen waar je dan even weer trots op kunt zijn. En zo zie je maar, het brengt me wel verder.

Binnenkort ga ik bezig met mijn doelen en plannen voor 2018, zakelijk maar ook privé. En dit komt zeker op mijn lijstje. En weet je wat ik in de toekomst ook ga invullen! Het lifestyle-dagboekje van Zoedt.

Want natuurlijk is dit gewoon te leuk en heb je een leuke naslag van een bepaalde periode. Maar bovenal: Ik kan hierin ook mijn dag evalueren. Wat ging goed, wat kan beter en wie kan ik om hulp vragen! Want er zijn echt genoeg mensen die je willen helpen. Ik denk altijd: Nee heb je, Ja kun je krijgen. Maar het blijkt dus toch in de praktijk niet altijd even makkelijk te zijn.  

Ik wil je eigenlijk om een reactie vragen op deze blog. Maar dat doe ik niet, want daar reageert toch niemand op ;)

Vakantieherinneringen **BLOG 3**

In ons gezin waren wij 'vroeger' niet echt vakantiegangers. We gingen wel, maar het kwam allemaal wat later op gang. Kamperen heb ik alleen met school gedaan en uren in de auto was voor ons ook niet weggelegd. We begonnen met weekjes naar parken, Center parcs of Gran Dorado. Misschien ken je het nog: Gran Dorado, inmiddels bestaat het niet meer. 

Ik was als kind fan van Gran Dorada, waarom?? Geen idee. Waarschijnlijk omdat we een keer in America geweest zijn. Een plaatsje in Limburg. Ik vond het zo leuk om aan mensen te vertellen dat ik naar America op vakantie ging. Het park bestaat trouwens nog steeds en is nu bekend onder de naam Limburgse Peel van Center Parcs. Wat mijn vakantieherinneringen aan dat park zijn? Dat ik de hele vakantie veel speelde met trollen. Van die rare poppetjes, met nep glimlach, grote ogen en hele lange gekleurde haren. Wat ik er mee deed? Geen idee... Wat ik in die poppetjes zag.....Geen idee. Ik weet alleen dat ik er aardig druk mee was.

Eigenlijk toch best sneu dat dit je vakantieherinnering is. Vind ik het echt sneu? Nee joh, ik krijg er een blij gevoel van en dat is toch wat wij willen als we aan vakantie denken.

De jaren verstreken en de vakanties werden wat uitgebreider. Toen ik net op het voortgezet onderwijs zat ging ik met mijn moeder naar Spanje en met mijn vader naar Duitsland. Wow, ik voelde me een wereldreiziger. De vakantie naar Duitsland was niet alleen met mijn vader, maar ook met mijn oom en tante en favo nichtje. Wat geweldig vond ik dat! Ik vond het zo leuk, dat ik een heus vakantiedagboek heb bijgehouden. Het vakantiedagboek uit de webshop bestond nog niet, dus ik had gewoon een notitieboekje. Hoe leuk is dat om nu te lezen! De vakantie naar Spanje was natuurlijk helemaal te gek. Met het vliegtuig, heerlijk weer, mooie omgeving. Als ik aan die vakantie denk dan hoor ik het nummer van Puff Daddy; I'll be missing you. In 1997 een grote hit!

Ook een fijne herinnering en als ik daar aan denk kan ik een glimlach niet onderdrukken. Toch sneu dat dit mijn vakantieherinnering is. Vind ik het echt sneu? Nee joh, ik krijg er een blij gevoel van en dat is toch wat wij willen als we aan vakantie denken.

En zo heeft iedereen zijn eigen herinneringen aan vakanties. En misschien denken wij daar nu wat vaker aan. Zo langzaam maar zeker komt de zomervakantie toch weer dichtbij. Plannen maken, ergens naar uit kijken. De voorpret alleen is al heerlijk! Ondanks dat ik echt niet te kort ben gekomen vroeger en ik met een goed gevoel terugkijk op de vakanties zou ik toch iets meer herinneringen willen hebben. Tastbare herinneringen.

Daarvoor heeft ANNIdesign nu een fantastische pot ontwikkelt. Een glazen pot met kaartjes en een potlood. Op de kaartjes kun je de datum zetten en je vakantieherinnering. En wat nou echt leuk is aan deze pot? Er is nog ruimte voor je tastbare herinnering. Vul je pot bijvoorbeeld met mooie schelpen. Of een entreekaartje van een leuk pretpark. Of een flyer van dat leuke feest. Alles wat jou, of je kind, herinnert aan die ene vakantie stop je gewoon in de pot. Vanaf vandaag verkrijgbaar in onze shop.       

 

Melkflessen **BLOG 2**

Dit weer vind ik echt ontzettend fijn, zoals meerdere mensen. Ik ben op mijn best. Ik heb zin in van alles en ben veel ondernemender. Waar ik tijdens de donkere dagen het liefst zo vroeg mogelijk onder een deken voor de tv kruip. Nu baal ik bijna dat het bedtijd is, want ik wilde nog zoveel doen. Het geeft me een gevoel van vrijheid. Lekker weer op de fiets of in de auto met  het raampje open. Plannen maken, op pad en uitkijken naar de vakantie. Kinderen lekker naar buiten en zelf ook nog wat zonnestraaltjes meepakken. Niet op buienradar kijken of het gaat regenen, maar gewoon in je t-shirt de deur uitgaan. Niet de paraplu pakken, maar je zonnebril om de hond uit te laten. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit is perfect en ik voel me blij.

Maar daar is ook de andere kant, waar veel vrouwen elk jaar weer tegenaan lopen. Of misschien wel hikken. Warmer weer, betekent minder aan. En minder aan, maakt wel eens onzeker. Zo hik ik er elk jaar weer tegenaan om de lange broek tijdelijk aan de wilgen te hangen. Het is echt een 'dingetje' geworden. Zo erg dat ik zelfs nu afvraag of ik dit wel wil typen. Geef ik mezelf niet teveel bloot, letterlijk en figuurlijk. Het verhaal begint eigenlijk 20 jaar geleden. 20 jaar!! Best een periode. 20 jaar lang verstop ik mijn benen in een lange broek. Ik was 12 en ging voor het eerst naar de 'hogere' school.

Alles verandert ineens en alles moest ineens 'cool' zijn. Nou 'cool' had ik het zeker niet. Want het was niet te harden om 10 km te fietsen in die dikke warme spijkerbroek. Maar ja, wat moest dat moest en alles beter dan met die melkflessen op de fiets. Ja echt...ze zijn wit. Ik ben nu eenmaal gezegend met een lichte huid, blond haar en blauwe ogen. Niet echt de meest ideale omstandigheden voor een lekkere zongebruinde huid. Je armen, tja dat wil nog een keer.... Maar oh oh , die benen! En mocht ik op 30+ dagen dan toch eens in een kortere broek of rokje lopen dan kreeg ik natuurlijk meteen opmerkingen daarover. En dat resulteerde in 20 jaar hete hete zomers. Totdat een paar jaar geleden de leggings inkwamen. Ik durfde gewoon een jurkje aan met een legging. Oke, de legging was lang en je zag nog niet zoveel been, maar het was een begin. Gelukkig is de legging inmiddels weer verdwenen uit het modebeeld en inmiddels durf ik redelijk met bloten benen te lopen. Met graag een lange rok.

Maar dan nog krijg ik opmerkingen van mensen, ook die zeer dichtbij me staan. En dan brokkelt er weer een stukje zelfvertrouwen af en doe ik toch echt weer graag een lange broek aan. Maar ik doe het niet meer! Waarom mezelf verstoppen in een warme broek, terwijl het zoveel fijner is met blote benen. En ik beloof aan een ieder plechtig dat ik probeer ze deze zomer wat bruiner te krijgen. En ik bied alvast mijn excuses aan als ik licht geef. Maar hé, ik ben wie ik ben en ik verander toch niet door m'n witte benen? En er zijn echt wel ergere dingen. Maar please stop met die opmerkingen erover, voordat ik ze weer 20 jaar moet verhullen. Wat ik probeer te vertellen? Dat vrouwen ook onzeker kunnen worden door kleine dingen. En waarom moeten andere mensen daar dan opmerkingen over maken? Stop daar gewoon mee! Het doet me denken aan de volgende tekst:
  

Funky met m'n blote benen. Als ik de tekst lees krijg ik een lach op m'n gezicht en ik vind het gewoon lekker positief. Het gevoel van: we gaan ervoor!! Ik word er blij van. En zeg nou zelf... En stralend blij gezicht kan toch niet op tegen een lange broek?

Tot snel!

Lieve groetjes,

Lianne

p.s. de kaartjes zijn te koop in de shop. Je kunt zo op de afbeelding klikken. 

 

Emotionele vuilniszakken **BLOG 1**

 

 

Waarom Lievelynn?

* Fijne service

* Snel in huis

* Afhalen mogelijk

* Persoonlijk contact

Nieuws van Lievelynn

Meld je ook aan voor "Nieuws van Lievelynn". Met elke keer de nieuwste producten en exclusieve kortingen. Alleen voor echte fans!
Aanmelden
© 2017 - 2019 Lievelynn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.